ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

PHYSEE wint de BID Innovation Award 2022

November 2, 2022

Boegbeeld van innovatie

Op 1 november 2022 ontving Ferdinand Grapperhaus tijdens het BID Nationaal Innovatiediner namens PHYSEE de award van Gerdine Keijzer-Baldé,Secretaris-generaal bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Deze avond werd uitgezonden op woensdagavond 2 november op NPO1tijdens het tv-programma ‘De Wereld Van Morgen’ van AVROTROS. Het BID NationaalInnovatiediner was een samenwerking tussen Amsterdam Centre for BusinessInnovation, de AVROTROS en Big Improvement Days (BID) en werd gepresenteerddoor Ralph van Hessen.

 

“Wij zijn trots op die bedrijven, aangezien ze bij de laatstezeven behoorden in de strijd om De Nederlandse Innovatie Prijs, van de intotaal 712 deelnemende bedrijven”, aldusRalph van Hessen, initiatiefnemer Big Improvement Days.

Uitgangspunten jury

De jury lette onder andere op investeringen in innovatie, bijdrageaan duurzaamheid, leiderschap en organisatie, samenwerking met partners enmarktpositie. De jury bestond dit jaar uit: Gerard Bakker (inspecteur-generaalNVWA), Hans Boumans (Technology Transfer Manager TNO), Jos de Groen (seniorbeleidsmedewerker SER), Thomas Grosfeld (specialist Innovatie enTopsectorenbeleid VNO-NCW), Donovan van Heuven (hoofdredacteur MT/Sprout),Geert Huizinga (directeur Belangenbehartiging FME), Frederieke Leeflang(bestuursvoorzitter NPO), Greet Prins (bestuursvoorzitter Kamer vanKoophandel), Albert Jan Thomassen (directeur FBNet Familiebedrijven), PieterWaasdorp (directeur Ondernemerschap, Ministerie EZK) en Henk Volberda(juryvoorzitter).

 

Vanaf 10 oktober kon het publiek (online) meestemmen via De Wereldvan Morgen-website van AVROTROS.

 

Innovatieve technologie

“Op basis van deelname aan de Nederlandse Innovatie Monitor,deskresearch, locatiebezoeken en een deskundige jury zijn de vijf bedrijvengeselecteerd die strijden om de Nederlandse Innovatie Prijs 2022. Zeverschillen sterk van elkaar in de manier waarop ze innoveren, maar lijk en opelkaar als het gaat om hun ambities om bij te dragen aan een betere wereld”, aldus juryvoorzitter prof. dr. Henk Volberda, hoogleraarStrategie & Innovatie aan de UvA en directeur van het Amsterdam Centre forBusiness Innovation.

 

De Nederlandse Innovatie Monitor 2022 – van het Amsterdam Centrefor Business Innovation van de UvA – stond aan de basis van de selectie van degenomineerde bedrijven. De bedrijven die de BID Innovation Award 2022 inontvangst hebben mogen nemen, zijn: Logiqs, MIMETAS, PHYSEE, The eNose Company,InProcess-LSP, Basilisk Self-Healing Concrete en Singhboard.